Nejúspornější tepelné čerpadlo roku 2024

Datum: 13.3.2024

Nejúspornější tepelná čerpadla roku 2024

Porovnání spotřeby tepelných čerpadel vzduch-voda jsme rozdělili do tří kategorií: první pro novostavby, druhá pro středně velké domy a třetí pro velké domy.

Nejúspornější tepelná čerpadla pro novostavby

V této kategorii dominuje prémiová značka HITACHI, která nabízí tepelná čerpadla s optimálním poměrem cena/výkon. Dobrého výsledku dosahuje i tepelné čerpadlo IVT, avšak vstupní investice je výrazně vyšší, což prodlužuje návratnost.

Nejúspornější tepelná čerpadla pro středně velké domy

Zde vyniká splitová sestava Yutaki S 11 kW od japonské prémiové značky HITACHI. Toto tepelné čerpadlo vzduch-voda patří mezi špičku měřené spotřeby pro radiátory a předčilo i renomované evropské značky, jako jsou NIBE a IVT.

Nejúspornější tepelná čerpadla pro velké domy

Při hledání úsporných tepelných čerpadel pro velké domy jsme identifikovali pouze tři významné zástupce: Hitachi, Panasonic a Airwell. Opět vyniká japonská značka Hitachi s modelem Yutaki S 16 kW ve srovnání spotřeb.

Závěr

Trh tepelných čerpadel je nesmírně rozmanitý a nabízí mnoho různých značek. Na základě naměřené spotřeby ve všech kategoriích vyniká japonská prémiová značka HITACHI, která dosahuje stabilního výkonu i při nízkých teplotách.

HITACHI s férovou cenou a návratností investice v nejkratší době ve srovnání s ostatními značkami je jasný vítěz a dle certifikace Keymark patří mezi nejlepší tepelná čerpadla v České republice v kategorii spotřeby.

Při výběru tepelného čerpadla je klíčové správně nadimenzovat zařízení a zvolit odpovídající hodnotu pdesign k tepelným ztrátám objektu. Nesprávná dimenzace může způsobit nedosažení očekávaně nízké spotřeby.

Jestli chcete pomoct se správnou dimenzací tepelného čerpadla, tak nás neváhejte kontaktovat.




Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.